Макова торта

13/12/2017
Eлза
отEлзаЧирак481121
"При нас диетите са забранени, а консумацията на второ парче торта е задължителна "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежа и лека, много подходяща за предстоящите празници. Стъпките са много за приготвяне, но не е толкова сложно.

Заслужава си труда, ще очаровате гостите си!

Смесете брашното, захарта и бакпулвера за блата. Добавете мекото масло, разбъркайте. Прибавете жълтъка и млякото и оформете на тесто.

Сложете го във форма с падащи страни върху хартия за печене и разпределете с пръсти навсякъде равномерно. Сложете в хладилник, докато приготвите пълнежите.

Кипнете вода и залейте мака, а в друга купа стафидите. Оставете ги така за 15 мин.

Нарежете орехите на едро. Изсипете мака в цедка и оставете да се изцеди.

Прецедете стафидите, попийте ги със кухненска хартия и ги нарежете.

Отцедения мак сместете с половината захар. Мекото масло разбийте с останалата захар, добавете два жълтъка. Белтъците сложете в купа за разбиване, ще ги смесим с другите от изварената смес.

След като сте разбили маслото на крем, смесете го с мака. Добавете в него орехите, стафидите и гриса. Ябълката обелете и я настържете в мака. Разбъркайте до еднородна смес.

Поставяме блата в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10 мин или докато добие лек розов загар. Разбиваме мекото масло със захарта около 3-4 мин добавяме брашното, след това двата жълтъка. Разбиваме до гладка смес, след което прибавяме изварата и ванилията. Разбъркваме до еднородност.

Четирите белтъка разбиваме с щипка сол на сняг. Половината слагаме в маковата смес, а другата - в изварената. Бъркаме със шпатула и двете смеси до гладкост.

Оставяме блата леко да се охлади и изливаме върху него първо маковата плънка. Изравняваме. След това изварената, изравняваме и и слагаме в загрятата фурна на 170 градуса за 50 мин.

След като се опече, оставяме да изстине напълно. Разбъркваме сметаната с пудрата захар (не с миксер) и нанасяме върху тортата. Може да поръсите с мак или да украсите по ваше желание.

Нарежете на пастички и се насладете на уникален вкус!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар