Варени Постни Сарми

13/12/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор625639252
"Не ви трябва фурна, за да приготвите разкошни постни сарми, ето и точната рецепта за тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 343
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и праза, като ги осоляваме с малко сол.

Намачкваме с ръка, за да може да поемат и двата вида лук самата сол.

Изчистваме и измиваме ориза и го прибавяме към лука, както добавяме и домата, който сме нарязали на ситно, както и подправките.
Разбъркваме добре.

Започваме да чистим дебелите жилки от зелевите листа и ги оставяме настрана.

На всяко едно зелево листо поставяме от плънката и завиваме.

В тенджера на дъното поставяме листа от зелката, така че да заемат цялото дъно.

Нареждаме сармите, като най-отгоре ги затискаме с чиния. Заливаме с топла вода и зелев сок.

Поставяме на котлона и варим около час.

Сервираме в чиния като отцеждаме от бульона.

подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар