понеделник, 1 септември

Най-лесната рецепта за царска трушия

Публикувана от:
Видяно: 30 455 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Най-лесната рецепта за царска трушия
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции15 буркана

Необходими Продукти

  • камби - 5 - 6 кг червени
  • камби - 2 - 3 кг зелени
  • карфиол - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 кг
  • черен пипер - 2 пакетчета на зърна
  • оцет - поне 3 бутилки ябълков
  • целина - 3 връзки
  • захар
  • сол
  • чесън - по - желание

Приготвяне на Най-лесната рецепта за царска трушия

Всички зеленчуци се нарязват на хапки в голяма тава. Приготвяме предварително около 15 компотени буркана, като на всеки буркан се сипва оцет до резката. Всеки буркан на дъното има една оребрена част - до там се пълни с оцет, и чак тогава се пълни със зеленчуците, като леко се притиска.

Отгоре се слага целина 3-4 зърна черен пипер 1 с.л. сол 1 с.л. захар. Така пълните бурканите, докато свършат зеленчуците. Може да добавите и 3-4 скилидки чесън на буркан.

Запечатвате и варите бурканите около 25-30 минути, колкото да хлътнат капачките. Така приготвям и краставичките, като вместо целина слагам копър и режа на колелца лук. Надявам се да ви допадне рецептата.

3.8 от 12 Гласа

Отзиви (7)

  • 2
    0
    Отговор
    Vania

    2013-09-20, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    ИМА И ЕДНА ПОДРОБНОСТ, БУРКАНИТЕ СЕ ДОПЪЛВАТ С ВОДА НАЛИ?
  • 0
    0
    Отговор
    До Йовка

    2013-09-14, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Извинете, за мармалад ли говорим или за туршия, с толкова много захар?
  • 0
    0
    Отговор
    катя

    2012-10-24, Оценка 3 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    точно така варенето на бурканите,продължава не повече между 5-10мин. аз лично не предпочитам аспирин в бурканите то каквито и да са зимнина...
  • 0
    0
    Отговор
    Йовка Славчева

    2012-09-30, Оценка 3 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Моята рецепта е още по-лесна, и е без варене, само, че е за 3 литров буркан. Много е вкусна и когато се отвори може дълго време да седи без да се развали. Ето и рецептата: В буркана се слага оцет до оребрената част на буркана, 4 аспирина, 4 супени лъжици мед, 4 супени лъжици сол, 13,14 супени лъжици захар, след което се редят зеленчуците а те са: камби,карфиол,моркови,листа от целина по желание зеле, и така докато се напълни буркана със зеленчуци, налива се вода до горе, буркана се затваря с капачка плътно и се обръща с капачката надолу за 24 часа, в продължения на 4,5 дни се обръщат нагоре и надолу с капачката, докато се разтопи сместа в буркана. Е това е моята рецепта, надявам се да ви хареса, и не трудна за изпълнение.
  • 1
    0
    Отговор
    краси

    2012-09-30, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Ако искате да са ви хрупкави зеленчуците, НЕ варете повече от 2-3 минути (т.е. след като забълбука водата в казана изчаквате малко и вадите буркатите, те продължават да се"довират"сами, защото са още топли)
  • 0
    0
    Отговор
    соня тодорова

    2012-09-29, Оценка 3 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Бурканите не трябва да се варят повече от 5 мин.,защото зеленчука ще стане на каша.
  • 0
    0
    Отговор
    Саш

    2012-09-28, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    бурканите се варят 4-5 минути, за да бъде туршията хрупкава

Домашна и бърза рецепта за Най-лесната рецепта за царска трушия. Не намерихте това което търсите? Виж останалите категории за Най-лесната рецепта за царска трушия. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Съвети как да сготвим Най-лесната рецепта за царска трушия в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.