четвъртък, 28 април

Най-лесната рецепта за царска трушия

28/09/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции15 буркана
Изпрати Най-лесната рецепта за царска трушия
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо42 491
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Продукти

  • камби - 5 - 6 кг червени
  • камби - 2 - 3 кг зелени
  • карфиол - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 кг
  • черен пипер - 2 пакетчета на зърна
  • оцет - поне 3 бутилки ябълков
  • целина - 3 връзки
  • захар
  • сол
  • чесън - по - желание
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Най-лесната рецепта за царска трушия

Всички зеленчуци се нарязват на хапки в голяма тава. Приготвяме предварително около 15 компотени буркана, като на всеки буркан се сипва оцет до резката. Всеки буркан на дъното има една оребрена част - до там се пълни с оцет, и чак тогава се пълни със зеленчуците, като леко се притиска.

Отгоре се слага целина 3-4 зърна черен пипер 1 с.л. сол 1 с.л. захар. Така пълните бурканите, докато свършат зеленчуците. Може да добавите и 3-4 скилидки чесън на буркан.

Запечатвате и варите бурканите около 25-30 минути, колкото да хлътнат капачките. Така приготвям и краставичките, като вместо целина слагам копър и режа на колелца лук. Надявам се да ви допадне рецептата.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.5
Общо 15 гласували
5 6
4 2
3 3
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
АЛБЕНА
07.10.2014 16:02
Те дето се допълват с вода е едно на ръка, ами ако ги сварим 25-30 минути и ще ядем не туршия ами каша от туршия !!! Кой малоумник реши, че туршията се вари толкова време не ми го побира акъла ???!!! Изобщо даже не се чака да ври, ами още със самото завиране и се маха от огъня!!!
3
0
Vania
20.09.2013 14:17
ИМА И ЕДНА ПОДРОБНОСТ, БУРКАНИТЕ СЕ ДОПЪЛВАТ С ВОДА НАЛИ?
4
0
До Йовка
14.09.2013 14:56
Извинете, за мармалад ли говорим или за туршия, с толкова много захар?
2
0
катя
24.10.2012 17:55
точно така варенето на бурканите,продължава не повече между 5-10мин. аз лично не предпочитам аспирин в бурканите то каквито и да са зимнина...
1
0
Йовка Славчева
30.09.2012 17:06
Моята рецепта е още по-лесна, и е без варене, само, че е за 3 литров буркан. Много е вкусна и когато се отвори може дълго време да седи без да се развали. Ето и рецептата: В буркана се слага оцет до оребрената част на буркана, 4 аспирина, 4 супени лъжици мед, 4 супени лъжици сол, 13,14 супени лъжици захар, след което се редят зеленчуците а те са: камби,карфиол,моркови,листа от целина по желание зеле, и така докато се напълни буркана със зеленчуци, налива се вода до горе, буркана се затваря с капачка плътно и се обръща с капачката надолу за 24 часа, в продължения на 4,5 дни се обръщат нагоре и надолу с капачката, докато се разтопи сместа в буркана. Е това е моята рецепта, надявам се да ви хареса, и не трудна за изпълнение.
1
0
краси
30.09.2012 09:01
Ако искате да са ви хрупкави зеленчуците, НЕ варете повече от 2-3 минути (т.е. след като забълбука водата в казана изчаквате малко и вадите буркатите, те продължават да се"довират"сами, защото са още топли)
3
0
соня тодорова
29.09.2012 07:34
Бурканите не трябва да се варят повече от 5 мин.,защото зеленчука ще стане на каша.
2
0
Саш
28.09.2012 17:59
бурканите се варят 4-5 минути, за да бъде туршията хрупкава
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Най-лесната рецепта за царска трушия. Не намерихте това което търсите? Виж останалите категории за Най-лесната рецепта за царска трушия. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Съвети как да сготвим Най-лесната рецепта за царска трушия в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.