четвъртък, 27 ноември

Най-лесната рецепта за царска трушия

Публикувана от:
Видяно: 36 240 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Най-лесната рецепта за царска трушия
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции15 буркана

Необходими Продукти

  • камби - 5 - 6 кг червени
  • камби - 2 - 3 кг зелени
  • карфиол - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 кг
  • черен пипер - 2 пакетчета на зърна
  • оцет - поне 3 бутилки ябълков
  • целина - 3 връзки
  • захар
  • сол
  • чесън - по - желание

Приготвяне на Най-лесната рецепта за царска трушия

Всички зеленчуци се нарязват на хапки в голяма тава. Приготвяме предварително около 15 компотени буркана, като на всеки буркан се сипва оцет до резката. Всеки буркан на дъното има една оребрена част - до там се пълни с оцет, и чак тогава се пълни със зеленчуците, като леко се притиска.

Отгоре се слага целина 3-4 зърна черен пипер 1 с.л. сол 1 с.л. захар. Така пълните бурканите, докато свършат зеленчуците. Може да добавите и 3-4 скилидки чесън на буркан.

Запечатвате и варите бурканите около 25-30 минути, колкото да хлътнат капачките. Така приготвям и краставичките, като вместо целина слагам копър и режа на колелца лук. Надявам се да ви допадне рецептата.

3.8 от 13 Гласа

Отзиви (8)

  • 1
    0
    Отговор
    АЛБЕНА

    2014-10-07, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Те дето се допълват с вода е едно на ръка, ами ако ги сварим 25-30 минути и ще ядем не туршия ами каша от туршия !!! Кой малоумник реши, че туршията се вари толкова време не ми го побира акъла ???!!! Изобщо даже не се чака да ври, ами още със самото завиране и се маха от огъня!!!
  • 3
    0
    Отговор
    Vania

    2013-09-20, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    ИМА И ЕДНА ПОДРОБНОСТ, БУРКАНИТЕ СЕ ДОПЪЛВАТ С ВОДА НАЛИ?
  • 1
    0
    Отговор
    До Йовка

    2013-09-14, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Извинете, за мармалад ли говорим или за туршия, с толкова много захар?
  • 0
    0
    Отговор
    катя

    2012-10-24, Оценка 3 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    точно така варенето на бурканите,продължава не повече между 5-10мин. аз лично не предпочитам аспирин в бурканите то каквито и да са зимнина...
  • 0
    0
    Отговор
    Йовка Славчева

    2012-09-30, Оценка 3 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Моята рецепта е още по-лесна, и е без варене, само, че е за 3 литров буркан. Много е вкусна и когато се отвори може дълго време да седи без да се развали. Ето и рецептата: В буркана се слага оцет до оребрената част на буркана, 4 аспирина, 4 супени лъжици мед, 4 супени лъжици сол, 13,14 супени лъжици захар, след което се редят зеленчуците а те са: камби,карфиол,моркови,листа от целина по желание зеле, и така докато се напълни буркана със зеленчуци, налива се вода до горе, буркана се затваря с капачка плътно и се обръща с капачката надолу за 24 часа, в продължения на 4,5 дни се обръщат нагоре и надолу с капачката, докато се разтопи сместа в буркана. Е това е моята рецепта, надявам се да ви хареса, и не трудна за изпълнение.
  • 2
    0
    Отговор
    краси

    2012-09-30, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Ако искате да са ви хрупкави зеленчуците, НЕ варете повече от 2-3 минути (т.е. след като забълбука водата в казана изчаквате малко и вадите буркатите, те продължават да се"довират"сами, защото са още топли)
  • 1
    0
    Отговор
    соня тодорова

    2012-09-29, Оценка 3 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    Бурканите не трябва да се варят повече от 5 мин.,защото зеленчука ще стане на каша.
  • 1
    0
    Отговор
    Саш

    2012-09-28, Оценка 5 от 5 за Най-лесната рецепта за царска трушия

    бурканите се варят 4-5 минути, за да бъде туршията хрупкава

Домашна и бърза рецепта за Най-лесната рецепта за царска трушия. Не намерихте това което търсите? Виж останалите категории за Най-лесната рецепта за царска трушия. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Съвети как да сготвим Най-лесната рецепта за царска трушия в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.