Най-лесната рецепта за царска туршия

28/09/2012
от катя Новак
"Традицията повелява царската туршия да е вкусна, а рецептата - лесна!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции15 буркана
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо55 502
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на хапки в голяма тава. Приготвяме предварително около 15 компотени буркана, като на всеки буркан се сипва оцет до резката. Всеки буркан на дъното има една оребрена част - до там се пълни с оцет, и чак тогава се пълни със зеленчуците, като леко се притиска.

Отгоре се слага целина 3-4 зърна черен пипер 1 с.л. сол 1 с.л. захар. Така пълните бурканите, докато свършат зеленчуците. Може да добавите и 3-4 скилидки чесън на буркан.

Запечатвате и варите бурканите около 25-30 минути, колкото да хлътнат капачките. Така приготвям и краставичките, като вместо целина слагам копър и режа на колелца лук. Надявам се да ви допадне рецептата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 2
3 3
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

АЛБЕНА
АЛБЕНА
07.10.2014 16:02
Те дето се допълват с вода е едно на ръка, ами ако ги сварим 25-30 минути и ще ядем не туршия ами каша от туршия !!! Кой малоумник реши, че туршията се вари толкова време не ми го побира акъла ???!!! Изобщо даже не се чака да ври, ами още със самото завиране и се маха от огъня!!!
13
0
Vania
Vania
20.09.2013 14:17
ИМА И ЕДНА ПОДРОБНОСТ, БУРКАНИТЕ СЕ ДОПЪЛВАТ С ВОДА НАЛИ?
7
0
До Йовка
До Йовка
14.09.2013 14:56
Извинете, за мармалад ли говорим или за туршия, с толкова много захар?
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти