Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Супа пача по бургаски

Супа пача по бургаски

Супа пача по бургаски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
13/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"А да видим дали в Бургас правят не само най-вкусната рибена чорба, но и супа пача"

Необходими Продукти

  • свински уши - 2 бр.
  • свински крака - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • застройка
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се добре свинските уши и крачета. Заливат се със студена вода и малко сол, варим на умерен огън до готовност. Изваждат се ушите и краката, обезкостяваме и нарязваме на парченца.

Бульонът се прецежда и връщаме свинското месо в тенджерата.

Загрява се олио и масло в тиган, добавя се брашното, разбърква се с телена бъркалка до леко кафеникаво. Прибавя се и червен пипер, разбърква се и наливаме прясното мляко, като непрекъснато се разбърква на гладка смес.

След минута-две се сипва в тенджерата с бульона, разбърква се добре.

Овкусяваме с малко сол, ако е нужно, черен пипер и пресовани скилидки чесън.

Сервираме супата топла с много чесън и оцет. Супата е като шкембе чорба, само че от свински крака и уши.

Опитайте - много е вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: