Сладки слепени жълъди

14/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру183082659313
"Няма да изкушат катеричките, но всички останали няма да устоят на тези сладки слепени жълъди "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 336
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • масло - 120 г меко
  • яйце - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 1 ампула
  • брашно - 300 г
  • мармалад от сини сливи - 1 к.ч.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
  • течен шоколад - 1 с л черен + 3 с.л. бял
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, чуква се яйцето в средата и добавяме пудра захар. Разбърква се с вилица, прибавя се меко масло, ванилова ампула и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Завива се във фолио и оставяме в хладилник за 30 минути. Изважда се и с чаена лъжичка се гребва от тестото. С ръце се оформя, като единият край се заобля, а другият леко се изостря.

С вилица леко се притиска отгоре да остане шарка. Така оформени сладки се нареждат върху хартия за печене. Фурната е загрята на 180 градуса, печем за 12-15 минути до бледорозово.

Изваждат се и две по две се слепват с мармалад от сини сливи.

В купа се загрява маслото в мв за секунди, да се разтопи. Добавя се бял и черен шоколад и разбъркваме на гладка смес.

Топи се заоблената част на сладките в шоколада, а после се овалва в начукани едро лешници.

Сервираме охладени.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар