Спагети с пилешки гърди и песто Дженовезе

14/12/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор43866835541
"До Рим отидете, за да видите папата, но ако искате паста с песто- ето ви най-вкусната рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Приготвяне на пестото.
Класическото песто се приготвя в мраморно хаванче, но поради липса на такова босилека го начуках в дървено такова, а след това всички продукти за пестото са смлени в блендер до по-едро смляна паста. Съхранява се в хладилник.

2. Гъбите се почистват с влажна домакинска хартия. Пънчето се отстранява само в долната му част. Гъбите се нарязват на филийки. Сгорещява се зехтин на умерена температура и гъбите се задушават , докато сменят цвета си, добавят се сушените домати нарязани на четвъртини, поръсва се с нарязан на едро спанак. Готви се, докато омекнат продуктите. Сваля се от котлона и се оставя настрана.

3. Пилешките гърди се нарязват по диагонал на по-тънки филийки. Поставят се в същия тиган с малко зехтин да се запечатат от двете страни до златисто.

4. В същия тиган при пилешкото се добавят обратно гъбите и спанакът, 2 с.л. песто, добавят се чили люспите, сол и прясно смлян черен пипер, прибавя се и сметаната. Оставя се на умерен котлон при периодично разбъркване, докато се сгъсти.

5. Пастата се сварява според указанието. Изцежда се и гореща се прибавя в тигана с пилешкото месо. Разбърква се за 1 мин.

6. Сервира се с посипан пармезан.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар