Коледни джинджър бисквити с печати

14/12/2017
Росица Петрова
отРосица ПетроваЧирак31452
"Излишно е да казваме, че децата ще пощуреят по тях, възрастните също "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и меда, които не трябва да завират. Когато сместа се охлади, прибавяме към нея яйцето и разбъркваме всичко до хомогенност.

В купа смесваме сухите съставки (брашно, пудра захар, какао, хлебна сода, канела и джинджифил). Прибавяме към тях маслената смес и омесваме всичко. Получава се ронливо тесто.

Завиваме го във фолио за свежо съхранение и го слагаме в хладилника за 30 минути.

Разточваме тестото с дебелина 0.5 см върху набрашнена повърхност.

Изрязваме с ринг и поставяме печат за бисквитки.

Печем в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор за около 10-15 минути.

Когато бисквитите се охладят напълно, ги следваме с течен шоколад.

* 1 чаена чаша е с вместимост 200 мл.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар