Вкусна супа с леща и елда

14/12/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач34133254
"Вкусна постна супа, която често-често ще присъства на трапезата ви "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо667
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в гореща вода около 1 час.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът и чушката - на кубчета.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковът за няколко минути. След това се прибавя брашното и се разбърква добре, за да се разтвори изцяло. Когато това стане, се прави същото и с червения пипер.

Добавя се измитата и отцедена вече накисната леща. Налива се 1 л (4 ч.ч.) вода и се оставя да заври, а след това котлонът се намаля и се оставя да къкри.

През това време елдата се слага отделно да се свари в 1 ч.ч. вода. Когато се свари, се измива и отцежда.

Когато лещата е вече поомекнала, се прибавя към нея елдата с още поне 6 ч.ч. вода.

Нарязва се доматът на дребно и се прибавя след елдата. Слага се и малко фиде.

Когато всичко е сварено, се прибавя наситненият магданоз и се сваля от огъня.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар