Новогодишна питка Елхичка с масло и сирене

14/12/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1085125110383
"Новогодишната питка трябва да е толкова страхотна, че да има специално място не само на трапезана, но и в сърцата ви "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 362
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете хубаво еластично тесто, което е добре да се остави да втаса поне 30 минути. Разделете тестото на 3 еднакво големи части и една малка топка за декорацията.

Пригответе си хартията за печене и тавата от печката. Вземете едната част тесто и разточете на набрашнен плот във форма на елха, ако ви е трудно така, разточете правоъгълна кора и изрежете с ролер формата на елхичка.

Преместете я върху хартията и намажете с разтопено масло, поръсете със сирене.

Разточете и другите 2 кори и сложете една върху друга, като отново поръсвате със сирене и мажете с масло (без последната).

Нарежете на широки ленти двете страни на елхата и всяка лента усучете по 2 пъти.

От малката част тесто разточете кора и изрежете тънки лени, оплете плитчици и ги поставете на елхата, те изобразяват гирлянди.

Оставете оформената питка да втаса, след което я намажете с разбития жълтък, мляко и олио.

По краищата поръсете със сусам и тиквено семе. Печете в загрята фурна на 170 градуса до хубав златист цвят.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар