Салата от зеле за зимата в буркани

29/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Най-вкусното зеле не е прясното, а маринованото с вкусна марината, затворено в буркан и отлежало!"
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции7-8 буркана
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 355
  • Преглеждания за месеца2463
  • Преглеждания за седмицата1593
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • зеле - 4 кг
  • пипер - 2 кг червен и зелен
  • моркови - 2 кг
  • оцет - 800 мл винен
  • захар - 600 г
  • сол - 300 г
  • олио - 200 мл
  • целина - 1 връзка с листата
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете в съд на котлона оцета, захарта, солта и олиото.

Скълцайте ситно зелето и нарежете на лентички почистения пипер, морковите - на кръгчета.

Попарете нарязаните зеленчуци в горещата марината на порции. Изваждайте ги в широк съд и прибавете нарязаната целина, скълцания магданоз и зърната черен пипер.

Подредете зеленчуците в буркани, като притискате леко надолу. Долейте малко от маринатата. Затворете с капачки и стерилизирайте за 5 минути.

Консумирайте салата от зеле за зимата след няколко седмици. Салатата може да се приготви само от зеле и моркови или с добавка на камби, зелени домати и т.н.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

георгиева
георгиева
29.09.2012 16:34
По-добрият вариант е да се зареди зелето в буркана,да се залее с гореща марината от оцета,олиото,солта и захарта, да се затвори с капачката и да се обърне бурканът.Така ще остане хрупкаво!!
9
0
господин
господин
27.11.2015 00:52
в какви буркани се прави тази салата
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв