Наложена туршия

29/09/2012
"Всички домакини приготвят наложена туршия, защото е лесна и много, много, много вкусна!"
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 798
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 5 кг зелени
  • карфиол - 2 глави
  • моркови - 1.5 кг малки
  • корнишони - 1.5 кг
  • зелени домати - 1 кг малки
  • чесън - 500 г
  • лук - 500 г малки
  • дюли - 1 брой
  • хрян - корен
  • целина - 1 глава + листа
  • За саламурата
  • вода - 17 ч.ч.
  • оцет - 2 ч.ч.
  • сол - 1 и 1/4 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и се нарязват. Подреждат се в бидон на пластове от отделните зеленчуци заедно с целите обелени скилидки чесън, нарязан хрян корен и главата целина. Отгоре се подреждат листата целина, за да притискат туршията.

Смесете съставките за саламурата и ги кипнете. Оставете да изстине и залейте туршията. Затворете и в продължение на няколко дена преточвайте. Накрая пресечете с калиев сорбат например. След седмица - 10 дена туршията трябва да е готова.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Труфка Илиева
Труфка Илиева
14.09.2013 16:37
Много туршии съм правила, но като тази рецепта не знаех
Благодаря, на този който я предложил
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв