Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди, печени върху сол

Скариди, печени върху сол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Скариди, печени върху сол
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
15/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Съвършенството е в детайлите и в семплата изисканост на това блюдо"

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г необелени, пресни
  • сол - около 300 г едра
  • зехтин - 40 мл
  • лимони - за гарниране
  • зелена салата - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме дъното на широк тиган с много малко зехтин и го загряваме на силен огън.

Разпределяме солта на един пласт с приблизителна дебелина 4 милиметра, така че да не се вижда повърхността на тигана.

Изчакваме да се нагорещи солта и полагаме скаридите отгоре. Печем 4 минути и объщаме и от другата страна за същото време.

Признак кога една скарида е сготвена е това, че пръстенчето в близост до опашката побелява.

Готовите морски дарове подреждаме в сервировъчна чиния върху канапе от зелени салатени листа по избор, поръсваме със зехтин и гарнираме с лимон.

Съвет:

Не отстранявайте всичката сол от скаридите. Стои красиво, ако има малко останала полепнала по тях, а и при белене част от нея попада върху месцето и така е по-вкусно.

Поднасяме с хубаво бяло вино или розе.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: