Пилешки руладини с тиква

15/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру167482148911
"Колоритно, богато на аромати и със завладяващ вкус - ястие за специални поводи и специални хора "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се срязва на две и леко се начуква. Получените 4 филета поръсваме с къри, сол, черен пипер и оставяме да поеме аромата на подправките.

Сварява се обелен морков, нарязан на пръчици, отделно се сварява тиквата, прецежда се и с вилица се намачква.

Добавя се масло и прясното мляко, разбърква се на пюре, овкусено със сол и черен пипер. Половината кашкавал се реже на пръчици, останалият се рендосва на едро ренде.

Върху всяко филе се нареждат 3-4 пръчици морков и пръчица кашкавал, навива се на руло и се забожда с клечка за зъби.

Овалват се в брашно, запечатват се в малко олио в тиган и нареждаме в тава. Край рулцата се нареждат пръчици от картофи и моркови. Поръсват се със сол, шарена сол, червен пипер и чубрица.

Налива се 100 мл вода и олиото, в което са се пържили рулцата, а те отгоре се намазват с майонеза.

Печем в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути, изважда се тавата и се поръсват с настърган кашкавал.

Връщат се във фурната за още 10 минути докато кашкавалът се зачерви. Сервираме по две рулца върху канапе от пюре от тиква и гарнитура моркови и картофи.

Добавете два резена лимон и чаша вино. Уникален вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар