Чеснови кюфтета във винено-доматен сос

15/12/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаЧирак421292
"Не се притеснявайте за мръсните съдове - тези кюфтета са толкова вкусни, че гостите буквално ще оближат чиниите "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо840
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно чесъна и магданоза, след което ги прибавяме към овкусената със сол и пипер кайма. Добавяме галетата, яйцата и настъргания кашкавал. Омесваме добре, за да се разпределят добре съставките.

След това загребваме с лъжица от сместа (това е мярката за 1 кюфте) и оформяме кюфтетата, като ги овалваме в брашно. Оставяме ги настрана.

Наситняваме лука и го запържваме за кратко в зехтина (в дълбок и широк тиган). След това отгоре подреждаме кюфтетата.

Запържваме/запичаме ги за по 5-6 минути от всяка страна (те пускат достатъчно сокове, затова не добавяме повече зехтин).

Следва добавянето на червеното вино - изсипваме го директно в тигана с кюфтетата и лука и изчакваме 4-5 минути да се поизпари (аз лично обръщам кюфтетата, през това време, за да поемат по-добре от виното).

Накрая добавяме и доматите от буркана, като разбъркваме внимателно. Оставяме да на среден огън докато доматения сос се сгъсти (за около 20 минути).

Ястието може да се поднесе с гарнитура пържени картофи, но и така е достатъчно вкусно ;)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар