Новогодишни телешки рулца

15/12/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2462939522
"Перфектното ястие за този специален ден от годината - да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете месото на тънки пържоли. Ако необходимо изтънете с дървено чукче. Овкусете със солта и черния пипер и оставете настрани.

Нарежете чушките, морковите и 1-2 пръчки целина на ивици, а гъбите на полумесеци. Върху всяка пържолка сложете от зеленчуците, завийте на руло и фиксирайте с клечка за зъби.

В дълбок тиган или тенджера сложете маслото и олиото да загреят заедно с щипка черен пипер и необелена скилидка чесън.

Запържете рулцата до зачервяване. Отстранете скилидката чесън, поръсете с брашно, добавете дафиновият лист, щипка мащерка и разбъркайте добре, за да не останат бучки от брашното.

Добавете и чашата бяло вино. Разредете с вода до получаване на на желаната от вас гъстота на соса.

Оставете ястието на тих огън да се задуши за около 45 минути, като разбърквате от време на време. Сервирайте с топка сварен ориз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар