Козе сирене със сусам за празничната трапеза

16/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор3183051794
"Уникално мезе за ценители - препоръчваме го с добре изстудено вино, весела компания и специален повод "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази много лесна, но ефектна празнична рецепта приготвяме в няколко много прости стъпки.

Първо и най-важно за нея е козето сирене да бъде от кремообразния тип, във вид на кръгло или четвъртито рулце с твърда обвивка.

Нарязваме го на дебели шайби и разбиваме леко яйцето. В чинии си приготвяме брашното и двата вида сусам поотделно. В още една чиния по желание може да си сложите и филирани бадеми, с които още повече да разнообразните празничното плато.

Топваме всяко парченце сирене първо в яйце, после в брашно, отново в яйце и накрая в сусам или бадеми, така че да се получи плътен слой.

Пускаме в загрятото на умерен до силен огън олио и пържим за кратко до хубав загар от двете страни.

Изваждаме сиренцата върху кухненска абсорбираща мазнината хартия и после подреждаме в чиния или по мозаечен ред - черно, светло или нанизани на клечки.

Гарнираме с боровинково сладко и поднасяме топли.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар