Празнично руло с домашен шоколад

16/12/2017
РАГ
отРАГГотвач28912111
"Гарантираме ви, че е толкова вкусно, че няма да успеете да го снимате цяло - веднага ще го нападнат гладниците "
Приготвяне120 мин.
Готвене45 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 70 г
  • мая - 20 г от кубче
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • олио - 2 с.л. (една трета от мазнината е за доомесване)
  • брашно - 500 г
  • ванилов екстракт - 1 с.л.
  • за шоколада
  • лешников тахан - 200 г
  • какао - 3 с.л.
  • мед - 200 г
  • За намазване
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в част от затопленото мляко. Добавя се 1 с. л. захар, 2 с. л. брашно и се разбърква.

Оставя се настрани докато се захване. Останалата захар се разтваря в млякото, добавят се 2/3 от мазнината и яйцата и се разбърква.

Посипва се брашно, в което се добавят ванилията и лимоновата кора. Прави се кладенче, в което се сипва шупналата мая и после останалото брашно. Замесва се меко, но нелепнещо тесто. Останалата мазнина се добавя с потапяне на ръцете и тестото се меси, докато я поеме.

Тестото се оставя да удвои обема си.След като е втасало, съвсем леко се премесва върху набрашнен плот и се разделя на части.

Разточва се правоъгълник с дебелина около 4-5 мм, който се намазва с шоколад и се навива на руло.

Шоколадът се приготвя изключително лесно. Само разбъркваме продуктите и готово.

Разточва се втори правоъгълник, малко по-голям от първия.

Готовото руло се прехвърля в тава, постлана с хартия за печене. Краят на „ресните“ остава отдолу и се оставя да втаса докато удвои обема си. Преди печене се намазва с разбит белтък и се посипва със захар.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за около 40-45 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар