Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Коледни кандирани портокалови кори с шоколад

Коледни кандирани портокалови кори с шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Коледни кандирани портокалови кори с шоколад
Снимка: marcheva14
1 / 4
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Стилно и много ароматно предложение, на което не може да устоите"

Необходими Продукти

  • портокалови кори - от 3 бр.
  • захар - 200 г кристал
  • вода - 200 мл
  • черен шоколад - около 70 - 100 г за топене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се обелват, почистват се от бялата пулпа. Нарязват се на ленти. Поставят се в тенджера с вода и се сваряват за около 2 до 3 мин. Водата се изцежда и отново се налива студена вода.

Сваряват се отново за 2 до 3 мин. Времето за сваряване се засича след като водата заври. Така се процедира точно 4 пъти.

След това сваряване се поставя захарта в дълбок съд, залива се с водата и се прибавят сварените портокалови кори. Оставят се на умерен огън да се варят за 30 мин.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят върху хартия за печене да изсъхнат, това ще отнеме около 8 до 12 ч.

Сиропът от корите не се изхвърля, а се прибира, той може да послужи за ароматизиране на сладкиши. Държи се в хладилник.

След това време на охлаждане кандираните кори се потопяват в разтопен шоколад. Оставят се върху хартия за печене, за да се втвърди шоколадът.

Коледните кандирани портокалови кори с шоколад са готови.

Източник: La Cucina di Rosalba

Забележка: Изключително много си кореспондират портокал и шоколад. Поднасят се като малки гризини към питие. Може и да не се потопяват в шоколад и да се ползват за добавки към Щолен или друг вид коледни сладкиши, като се нарязват на дребно.

Може да се приготвят кандирани и друг вид цитруси, лимони, мандарини и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: