Яхния с пиле, праз и зелен фасул

16/12/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф121266425556
"За яхнията - с любов, защото вкусната храна е едно от малките удоволствия в живота "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо744
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, нарязваме на порционни парчета, отново измиваме, заливаме с вода и сваряваме.

Свареното пиле изваждаме, а бульона от варенето прецеждаме и запазваме за готвене на ястието. Докато варим пилето, почистваме праза и лука. Измиваме добре и нарязваме.

В тенджерка наливаме олио. Слагаме нарязаните праз, лук, цели белени скилидки чесън и замразен зелен фасул ( 200 г ).

Наливаме кафена чашка вода, ръсваме черен пипер на вкус и задушаваме, докато водата изври и продуктите останат на мазнина. После прибавяме сол на вкус и червен пипер.

Ръсваме брашно и като разбъркваме, наливаме бульон от варене на пилето (приблизително 3 ч.ч.).

Слагаме дафиновите листа и варим ястието без капак. Като започне да се сгъстява, прибавяме вино (2 с.л.), доматено пюре (2 с.л.) и свареното пилешко месо. Готвим още няколко минути.

При необходимост може да долеем още малко бульон или да сгъстим яхнията с още малко брашно, разредено с малко вода или бульон. Преди да сервираме ястието, махаме дафиновите листа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!