Яхния с пиле, праз и зелен фасул

16/12/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пиле - 500 г
  • зелен фасул - 200 г замразен
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • червено вино - 2 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.л. или повече при необходимост
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, нарязваме на порционни парчета, отново измиваме, заливаме с вода и сваряваме.

Свареното пиле изваждаме, а бульона от варенето прецеждаме и запазваме за готвене на ястието. Докато варим пилето, почистваме праза и лука. Измиваме добре и нарязваме.

В тенджерка наливаме олио. Слагаме нарязаните праз, лук, цели белени скилидки чесън и замразен зелен фасул ( 200 г ).

Наливаме кафена чашка вода, ръсваме черен пипер на вкус и задушаваме, докато водата изври и продуктите останат на мазнина. После прибавяме сол на вкус и червен пипер.

Ръсваме брашно и като разбъркваме, наливаме бульон от варене на пилето (приблизително 3 ч.ч.).

Слагаме дафиновите листа и варим ястието без капак. Като започне да се сгъстява, прибавяме вино (2 с.л.), доматено пюре (2 с.л.) и свареното пилешко месо. Готвим още няколко минути.

При необходимост може да долеем още малко бульон или да сгъстим яхнията с още малко брашно, разредено с малко вода или бульон. Преди да сервираме ястието, махаме дафиновите листа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар