Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Свински сърца с гъби и лук

Свински сърца с гъби и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Свински сърца с гъби и лук
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Мезе за чудо и приказ, също така и за червено вино"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 500 г
  • печурки - 150 - 200 г пресни
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • пушен червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 20 г
  • универсална подправка - унисос Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските сърца. Правим на парченца и отново измиваме добре. Слагаме в тенджера, заливаме с чиста топла вода и сваряваме до готовност.

Лука белим и нарязваме на едри парчета. Гъбите също белим и нарязваме на филийки.

Сварените сърца отцеждаме от водата. В тиган или тенджерка смесваме лука, сърцата и гъбите.

Наливаме олио (3-4 с.л.), прибавяме кравето масло и ръсваме къри и черен пипер на вкус.

Наливаме вода (1/2 к.ч.) и когато изври, наливаме малко Унисос на Маги. Ръсваме пушен червен пипер (1/2 к.л.). Опитваме за сол и при необходимост посоляваме и сервираме мезето.

Свинските сърца с гъби и лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: