Кейк с кафе Инка

16/12/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф116964714746
"Познат и обичан вкус, който ще ви върне в детството - вече и вашите деца ще може да опитат кейк с кафе Инка "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр прясно голямо
  • кафе инка - 1 с.л. на гранули
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - няколко кристалчета
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 12 - 14 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за замесване сипваме кисело мляко и смесваме със захарта, ванилията и кафето Инка.

Разбъркваме сместа и когато се разтвори захарта, прибавяме сода за хляб и лимонена киселина - няколко кристалчета.

Когато млечната смес шупне от содата, прибавяме олиото и разбитото яйце.

Постепенно, като продължаваме да разбъркваме с бъркалка, прибавяме пресято брашно, приблизително 12-14 с.л., за да получим гъсто кейково тесто.

Изсипваме тестото в намазана с олио и поръсена с брашно форма за кейк. Слагаме в загрята на 170 градуса фурна и печем до готовност, като проверяваме с клечка дали е изпечен кейкът.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар