Коледна елхичка от тесто

16/12/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф47173717673
"Супер вкусна елхичка, която с удоволствие ще споделим с вас "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат затопленото мляко, захарта и маята. Сместа се оставя за около десет минути, за да шупне маята.

След това към нея се прибавят едно цяло яйце и белтъка на второто, омекналото масло, пресятото брашно и солта. Замесва се меко, нелепнещо тесто и се оставя се на топло в намаслена купа, покрито с кърпа или свежо фолио, докато удвои обема си.

В друг съд се смесват спанакът и натрошеното сирене.

Втасалото тесто се поставя на набрашнена повърхност и се разточва на продълговата кора. Сместа от спанак и сирене се разпределя върху тестото. Кората се завива на руло и се нарязва на 16 равни части.

Получените рулца се нареждат в покрита с хартия тава във формата на елхичка и се намазват с разбития жълтък от второто яйце. Следва украсата, която е въпрос на въображение.

Аз поръсих маково семе за гирлянди и набодох зрънца нар. Елхичката се оставя за 15 мин. да се отпусне и се пече в предварително загрята фурна, на 180 градуса до зачервяване.

След като я извадих и реших, че украсата нещо се губи, затова я доукрасих с резенчета домати и пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
С една дума: Красота! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв