Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Босилекова паста

Босилекова паста

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Босилекова паста1 / 2
30/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Невероятно ароматна и апетитна босилекова паста, която днес мнозина наричат песто"

Необходими Продукти

  • босилек - 1 голяма връзка
  • мента - 1 шепа листа
  • салвия - 2 листа
  • ядки - 80 г кедрови, орехи или бадеми
  • лук - 1 глава червен
  • маслини - 4 - 5 броя леко солени
  • зехтин - към 80 мл
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 60 - 80 г настърган фино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете ядките. Добавете ги в кухненския робот или блендер с накъсаните листа босилек, мента и салвия. Добавете скълцания ситно лук, нарязаните маслини и пасирайте всичко до хомогенност.

При непрекъсната работа на робота доливайте зехтина, като по желание може да увеличите количеството му.

Накрая объркайте готовата босилекова паста с настърган пармезан или твърд кашкавал. Посолете на вкус и добавете малко прясно смлян черен пипер. Босилековата паста може да се приготви и само с листа от босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: