Пиле яхния с ябълки и сайдер

17/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор4884002369
"След такава гозба няма нужда да се притеснявате за мръсни чинии, гостите буквално ще ги оближат "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр. долни
  • ябълки - 1 бр. зелена
  • сайдер - 250 мл (или ябълково вино)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 400 г (3 бр. средни)
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 80 мл
  • вода - около 500 мл.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Лукът и чесънът се смилат в блендер заедно с лютото чушле. Запържват се на слаб до умерен огън в олиото и щипка сол за 4-5 минути.

2. Доматът се обелва и заедно с моркова също се прави на пюре с помощта на блендера или подходящ за това уред. Прибавят се към лука, заедно с дафиновия лист и червения пипер. Прибавят се бутчетата и всичко се запържва за още 4-5 минути.

3. Налива се сайдерът и се готви до изпаряване на алкохола, след което се слага и водичката, предварително загрята, за да не се спира процеса на готвене.

4. Добавят се сол и черен пипер и ястието се оставя да ври 25 минути. Добавя се водичка, ако нивото ѝ намалява много. През това време се белят и нарязват на едро картофите и ябълката. Избираме сорт зелена ябълка, защото е сладко-кисела и идеална за тази гозба, но може да се използва и друга, не е проблем.

5. След изтичане на 25-те минути се слагат картофите, а след 10 минути и ябълката. Вари се под капак още 10 минути или до пълно омекване на продуктите.

6. Ястието се поднася горещо, поръсено с магданоз или накълцани стръкчета зелен лук.

Изключително подходящо за всекидневна или празнична трапеза. Много вкусно и апетитно!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар