Оризова питка с маслини и розмарин

17/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру193183866614
"Ето и алтернатива на обичайната постна питка - тази е по-вкусно и по-здравословна "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовото брашно сипваме в тава и оформяме кладенче, в което се чуква яйцето. Добавя се киселото мляко, содата се гаси в оцета и прибавяме в брашното.

Накрая добавяме олио, сол и всичко се разбърква добре с вилица.

Маслините се обезкостяват и нарязват на парчета, листата розмарин също се режат на ситно. Сипваме в тавата и замесваме тесто.

След 10 минути тестото се оформя на кръгла питка с големина на чиния и поставяме върху хартия за печене.

Отгоре се намазва с олио и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар