Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Оризова питка с маслини и розмарин

Оризова питка с маслини и розмарин

Оризова питка с маслини и розмарин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето и алтернатива на обичайната постна питка - тази е по-вкусно и по-здравословна"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • розмарин - листа
  • яйца - 1 бр.
  • сусам
  • олио - 1 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовото брашно сипваме в тава и оформяме кладенче, в което се чуква яйцето. Добавя се киселото мляко, содата се гаси в оцета и прибавяме в брашното.

Накрая добавяме олио, сол и всичко се разбърква добре с вилица.

Маслините се обезкостяват и нарязват на парчета, листата розмарин също се режат на ситно. Сипваме в тавата и замесваме тесто.

След 10 минути тестото се оформя на кръгла питка с големина на чиния и поставяме върху хартия за печене.

Отгоре се намазва с олио и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.

Оризовата питка с маслини и розмарин е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: