Усукана коледна питка с орехи и късметче

17/12/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач128918
"Имате късмет, ако въобще успеете да опитате от тази вкусно коледна питка - изяжда се топла-топла "
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 668
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтварям маята, захарта и малко брашно в топличкото мляко и оставям да шупне. Добавям яйцата, олиото, киселото мляко, солта.

Постепенно добавям и брашното и меся докато започне да се отлепва от съда, прибавям ситно нарязаните орехи и доомесвам.

Оставям 20 минути да се отпусне тестото. След това разделям на четири топки. Разточвам на кръг и мажа с масло без последния.

Подреждам кръговете един върху друг в тава с диаметър 40 см, застлана с хартия за печене. Центъра фиксирам с чаша.

Нарязвам на дванадесет части. Усуквам всяка част два пъти, като поставям наречените късметчета в различни части.

Оставям да втаса до удвояване на обема. Намазвам с жълтък и пека на 180 градуса до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар