Кашкавалките на Руми

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Кашкавалките на Руми1 / 2
30/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10 бр.
"Ако успеете да приготвите толкова вкусни кашкавалки, може да ги кръстите както си искате"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сирене - 150 - 200 г
  • сода - 1 1/2ч.л. бикарбонат
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 80 г топла
  • кашкавал - 50 г
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме содата в киселото мляко. Когато шупне я прибавяме към брашното, смесено със солта.

Разбъркваме с дървена лъжица. Прибавяме натрошеното сирене и пак разбъркваме. Постепенно наливаме топлата вода, така че да се получи меко тесто. Ако трябва, прибавяме малко брашно или водичка.

С намазнени ръце правим топчета и подреждаме в тава на разстояние, защото се надуват по време на изпичането. Бодваме по едно парченце краве масло, поръсваме с кашкавал и печем на 200 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня
Таня
Тези от снимката са чеснови хлебчета.Много пъти съм ги правила.
31.10.2013 11:14
1
Ели
Ели
Направих ги,бухнаха чудесно,отвътре меки,отгоре с хубава коричка.Благодаря за рецептатата!
Моите "подобрения" са наръсване с малко чубрица и накрая,когато са готови,ги намазвам с масло.Стават златисти и както ние ги обичаме,по-сочни.
Руми,благодаря за вкуснотийката!
18.06.2013 12:08
1
Фани
Фани
Ама това са си точно " Добруджанки " !!!
12.06.2013 00:59
Р. Георгиева
Р. Георгиева
Не е ли по-добре, да се казват сиренки ,а не кашкавалки,защото сиренето е по-вече от кашкавала.Моля ,или снимайте продукта от рецептата,или дайте рецептата от снимката,писна ми от разминаване.
10.06.2013 16:13
Stefanova
Stefanova
А това зеленото отгоре какво е и кога се слага?
09.06.2013 11:10