Гювеч с 3 вида месо

17/12/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач12819419
"Обичаме месо, с гарнитура месо и сос от месо, запечено в гювеч - а вие?"
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 277
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • телешко месо - 400 г
  • пилешко месо - 400 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гювеч - 1 бр. (буркан) най - добре домашен
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 400 мл.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, обелваме, измиваме и нарязваме на едро зеленчуците. Измиваме и нарязваме на големи парчета месото.

В голям гювеч редим последователно: картофите, телешкото, свинското, пилешкото месо, чушките, морковите и лука. Овкусяваме със солта и пипера.

Отгоре разпределяме буркана гювеч. Поръсваме с наситнения магданоз и заливаме с водата. Накрая добавяме й олиото.

Печем на максимална температура за 1 час, след което намаляваме на 200 градуса и печем за още час.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар