Пилешка гозба за ценители

18/12/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач2027112441
"Като ценители на вкусните гозби, нашата оценка за тази гозба е Ммммм "
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 158
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (около 1.3 кг)
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 2 моркова
  • магданоз - няколко стръка
  • бахар - няколко зърна
  • черен пипер - няколко зърна
  • дафинов лист - 1 листо
  • олио - 100 мл
  • доматена консерва - 1 буркан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • морска сол - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, измива се и се слага в тенджера с подсолена, студена вода да се свари.
Отстраняваме кожата на свареното пиле, месото накъсваме на парчета. Бульона прецеждаме.

В гювеч слагаме нарязаните на ситно лук, чесън, обелените и нарязани на кубчета моркови, магданоз, накълцан заедно със стръковете, пасираните домати, олиото, виното, зърната бахар и черен пипер, дафинов лист, червен пипер, морската сол.

Прибавяме пилешкото месо в глинения съд, заедно с прецеденият бульон. Разбийте брашното в малко бульон или вода и добавете. Сложете капака на гювеча и после в студена фурна.

Ястието се пече около час и половина на умерено силна температура. Лесна и непретенциозна рецепта, но в резултат имаме вкусна и ароматна селска гозба.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар