Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка гозба за ценители

Пилешка гозба за ценители

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Пилешка гозба за ценители
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
18/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Като ценители на вкусните гозби, нашата оценка за тази гозба е Ммммм"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (около 1.3 кг)
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 2 моркова
  • магданоз - няколко стръка
  • бахар - няколко зърна
  • черен пипер - няколко зърна
  • дафинов лист - 1 листо
  • олио - 100 мл
  • доматена консерва - 1 буркан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • морска сол - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, измива се и се слага в тенджера с подсолена, студена вода да се свари.

Отстраняваме кожата на свареното пиле, месото накъсваме на парчета. Бульона прецеждаме.

В гювеч слагаме нарязаните на ситно лук, чесън, обелените и нарязани на кубчета моркови, магданоз, накълцан заедно със стръковете, пасираните домати, олиото, виното, зърната бахар и черен пипер, дафинов лист, червен пипер, морската сол.

Прибавяме пилешкото месо в глинения съд, заедно с прецеденият бульон. Разбийте брашното в малко бульон или вода и добавете. Сложете капака на гювеча и после в студена фурна.

Ястието се пече около час и половина на умерено силна температура. Лесна и непретенциозна рецепта, но в резултат имаме вкусна и ароматна селска гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: