Безглутенови палачинки с рикота

19/12/2017
РАГ
отРАГИноватор32212111
"Глутеновата непоносимост не е основание да се откажете от палачинките - ето ви невероятни безглутенови палачинки с рикота "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • оризово мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • за пълнежа
  • банани - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • стафиди - 1 шепа
  • рикота - 250 г
  • ванилова есенция
  • горгонзола - 25 г
  • за поръсване
  • мака
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето. Сипваме млякото, щипка сол и щипка захар. Пресяваме брашното (не е задължително, тъй като е фино).

Добавяме вода на око, за да се получи смес с гъстота на боза.

Загряваме тиган с кокосово олио. Печем от двете страни.

За пълнежа блендираме всички продукти без стафидите и горгонзолата.

Тях добавяме после. Разпределяме сместа върху готовите палачинки и загъваме. Сервираме със сладолед и сметана или по избор.

Прекрасен десерт за коледната маса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар