Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Безглутенови палачинки с рикота

Безглутенови палачинки с рикота

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738632
Безглутенови палачинки с рикота
Снимка: Потребител#184319
5 / 6
19/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Глутеновата непоносимост не е основание да се откажете от палачинките - ето ви невероятни безглутенови палачинки с рикота"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • оризово мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • за пълнежа
  • банани - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • стафиди - 1 шепа
  • рикота - 250 г
  • ванилова есенция
  • горгонзола - 25 г
  • за поръсване
  • мака
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето. Сипваме млякото, щипка сол и щипка захар. Пресяваме брашното (не е задължително, тъй като е фино).

Добавяме вода на око, за да се получи смес с гъстота на боза.

Загряваме тиган с кокосово олио. Печем от двете страни.

За пълнежа блендираме всички продукти без стафидите и горгонзолата.

Тях добавяме после. Разпределяме сместа върху готовите палачинки и загъваме. Сервираме със сладолед и сметана или по избор.

Прекрасен десерт за коледната маса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: