Пъстра новогодишна пастърма

18/12/2017
РАГ
отРАГГотвач31012111
"Ура, постите свършиха и сега можем да посрещнем Новата година с тази разкошно пъстра новогодишна пастърма "
Готвене60 мин.
Общо60 мин.
Порции3 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе. Нарязваме го напречно. Колкото по-тъничко е, толкова по-бързо ще се изсуши.

Подсушаваме го и в подходящ съд го покриваме от всички страни със сол. Престоява не повече от 12 часа в солта.

Приготвяме сок от лимон, разбъркан с вода, и потапяме измитите филета. Държим между 2 и 3 часа. Целта е да го обезсолим малко.

Отново го измиваме и подсушаваме. Овалваме го в микса от подправки. С подходящ конец връзваме месото и го оставяме на хладно и проветриво място.

За да забързаме процеса, можем да пуснем вентилатор да духа срещу тях. Така след третия ден пастърмата може да е готова за консумация.

Перфектното домашно, вкусно и здравословно мезе, което със сигурност трябва да присъства на вашата новогодишна трапеза.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар