Селски бахур

18/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф798467815
"Невероятно мезе, което е най-доброто допълнение към домашното винце "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 049
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червата много добре, от двете страни (отвън и отвътре) като ги обръщате под течаща вода. Измийте месото, белия дроб, черния дроб и сърцето, подсушете ги.

Накълцайте ги на много ситно или смелете на едро заедно с лука. Почистете и измийте ориза, сварете в студена и подсолена вода до полуготовност, прецедете добре.

Добавете го към смлените продукти, заедно със смлените подправки, накълцаната на много ситно люта чушка и замесете сместа много добре до еднородна смес.

Оставете за 1-2 часа да престои, след което напълнете червата с фуния, като връзвате двата края с здрав конец.

Надупчете червата с остър предмет (игла, шиш ) и ги подредете в гаца за картофи. Напълнете голям съд (да се побира гацата спокойно) с вода, поставете на огъня да заври, завържете и я поставете в горещата вода.

Периодично пробождайте бахура с шиш (за да не се спукат червата), като завъртате гацата. Варите до готовност за около 90 минути след завиране.

Охладете сварения бахур и съхранявайте на студено.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар