Заек с картофи в гювеч

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Заек с картофи в гювеч
Снимка: Анонимен
1 / 3
18/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
15
"Хитов кулинарен римейк на детската песничка за Зайченцето бяло - заек с картофи в гювеч"

Необходими Продукти

  • заек - 1 брой
  • картофи - 1 кг
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
  • универсална подправка - зеленчукова
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се реже на порции. Картофите се белят и режат на кръгчета. Всяка порция от заека се осолява леко със сол. После се реди в гювеча.

Реди се един ред заек, един ред картофи.

Върху картофите се посолява малко от универсалната зеленчукова подправка. Това се повтаря, докато свършат продуктите.

Отгоре се сипва малко олио и около една чаена чаша вода. Гювечът се затваря с капака или с домакинско фолио.

Пече се във фурната на 180 градуса за около 60 до 90 минути.

Получава се страхотен печен заек с картофки в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: