Рибена чорба от каракуда

01/10/2012
"И да не забравите да овкусите рибената чорба с девисил или лющян, както напоследък е модерно да го наричат!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 922
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 600 - 700 г каракуда
  • картофи - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • девесил - 1 ч.л. сушен
  • оцет - 1 - 2 с.л. или лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената каракуда нарежете на парчета, осолете ги и ги сложете да се варят с около 2 л вода. Щом рибата се свари, бульонът се прецежда, а каракудата се обезкостява.

Връща се в тенджерата с бульона и се сипва олиото. Добавят се нарязаните картофи, лук, чушка и морков. Рибената чорба от каракуда се оставя да се вари до омекване на зеленчуците.

Накрая се добавят сол, черен пипер, девесил и оцета. Рибената чорба се поднася гореща.подобни рецепти тук

5 6
4 5
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар