Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба от каракуда

Рибена чорба от каракуда

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Рибена чорба от каракуда1 / 2
01/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-7
"И да не забравите да овкусите рибената чорба с девисил или лющян, както напоследък е модерно да го наричат!"

Необходими Продукти

  • риба - 600 - 700 г каракуда
  • картофи - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • девесил - 1 ч.л. сушен
  • оцет - 1 - 2 с.л. или лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената каракуда нарежете на парчета, осолете ги и ги сложете да се варят с около 2 л вода. Щом рибата се свари, бульонът се прецежда, а каракудата се обезкостява.

Връща се в тенджерата с бульона и се сипва олиото. Добавят се нарязаните картофи, лук, чушка и морков. Рибената чорба от каракуда се оставя да се вари до омекване на зеленчуците.

Накрая се добавят сол, черен пипер, девесил и оцета. Рибената чорба се поднася гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
45
35
20
10
Дай твоята оценка: