Пилешки крилца с ориз и гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пилешки крилца с ориз и гъби1 / 3
01/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-6
"Крилце или кълка - каквото и да изберете, няма да сгрешите, защото и двете са дяволски вкусни с тази комбинация с ориз"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 8 броя крилца или 6 бутчета
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • гъби - 350 г
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 60 мл
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 малък стрък
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца или бутчета накиснете в бира за 20 минути. След това ги отцедете.

Загрейте олиото и маслото и запържете скълцаните лук праз, а след това добавете гъбите. Щом и те се запържат, добавете измития и отцеден ориз.

Бъркайте, докато всяко зрънце се обвие в мазнина и снемете от котлона. Прехвърлете в тава и объркайте с куркумата, сол, черен пипер.

Наместете крилцата или бутчетата в ориза. Залейте с 4.5 ч.ч. топла вода. Сложете пилешките крилца/бутчета с ориз и гъби да се пекат в загряна на 180-190 градуса фурна, докато течността се попие от ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мима
мима
Пише бутчета или крилца!
03.06.2013 18:16
3
роси
роси
Къде са крилцата?ПОне подбирайте подходящи снимки!
03.06.2013 14:32
3
2