Бърза шоколадова торта с кафе

Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
01/10/2012
"Съчетанието на кафе и шоколад е чудесно, а ако прибавите и малко орехи ще стане истинска шоколадова фантазия"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо62 423
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • шоколад - 100 г настърган
  • кафе - 1 с.л. равна, инстантно
  • яйца - 5 броя
  • галета - 80 г
  • за заливката
  • шоколад - 200 г течен
  • масло - 2 с.л. краве
  • какао - 1 с.л.
  • кафе - 1 к.л. разтворимо

Приготвяне

В дълбока купа сипете затопленото масло, студената захар, настъргания шоколад. Разбийте всичко с миксер, докато получите гладък крем. Добавете разтвореното предварително в 1 с.л. топла вода кафе.

Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване. Накрая объркайте внимателно с разбитите на сняг белтъци.

Финално разбъркайте с галетата с дървена лъжица. Сипете сместа в подмазнена форма с отлепящи се страни и изпечете в умерена фурна, докато хване коричка и краищата леко се отлепят от формата.

Разтопете всичко в съд на котлона за заливката, като бъркате до хомогенизиране. Залейте охладената бърза шоколадова торта с топлата заливка. Оставете за 2-3 часа на хладно преди да поднесете.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 25
4 14
3 4
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Кати
Кати
05.09.2013 13:49
Аз ще пробвам,защото всичко от Илария ми харесва,но винаги почти удвоявам брашното.Сега само с 80 гр.галета и тези 5 яйца няма да стане /така мисля аз/.Естествено че блата ще е тънък.И да ви кажа моята баба казваше така,че брашното трябва да е поне колкото захарта за не е клисаво печивото.
2
0
dobre e
dobre e
28.07.2013 23:25
стана перфектна само каде беше много тънка и неше бяше перфектна
0
0
Гергана Дафова
Гергана Дафова
19.05.2013 11:00
Тортата е страхотна, бърза и лесна. Имам само някой забележки по технологията. Като се смесят продуктите за заливката, си става хомогенна смес. Няма нужда да се затопля. Аз залях топлата торта със студена заливка.И поръсих отгоре с малко кокосови стърготини.
0
0
Мариана
Мариана
15.05.2013 12:01
Ако предпочитате по-мека глазура може да пробвате с течен шоколад и сметана. Втечнявам шоколада на микрондата и към него прибавям течната сметана, разбърквам добре и заливам. Съотношение шоколад-сметана е 2:1. Също използвам получения крем за плънка между блатове.
1
0
......
......
23.11.2012 13:22
трябва ли да разрязваме блата,за6тото моята тава е доста голяма и стана тънък блата? като е изкараме от фурната трчбва ли да махнем страните на тавата?
0
0
Илияна Апостолова
Ами не е това,да ти кажа. Тавата е някъде 26 см диаметър и се надигна, но после спадна като изстина. А глазурата още при разтапянето не се получи нещо- маслото се втечни,а шоколада се втвърди, а бърках непрекъснато :( Така или иначе се изяде тортата, но далееееч беше от очакванията ми :(
0
0
Вики
Вики
27.10.2012 13:56
Явно си я сипала в твърде голяма тава. На мен ми се получи доста дебел блат и в крайна сметка наистина всички си облизаха пръстите. Сега пак мисля да я пробвам :) И заливката се слага, докато е гореща
0
0
Илияна Апостолова
Изключително недоволна съм от рецептата :(((( Нищо се стана :( Блата бухна първоначално, но като поизстина и спадна доста, стана около 1 пръст. Исках да го разрежа и да намажа между блатовете със сладко с малко ром за аромат, но нищо не стана. Глазурата се втвърди, не можах да намажа сладкиша, добре, че взех голяма опаковка течен шоколад от 400 гр, та замазах някакси положението. А като постоя малко в хладилник, отгоре стана като камък и се нацепи :(((( Ужас!!! :( Очаквах нещо далеч по-вкусно. Няма да повторя рецептата и ще си я изтрия от списъка!!! :((( Не правете тортата!!! Ще съжалявате!!!
0
0
Вики
Вики
12.10.2012 16:38
И аз приготвих тортата :))) Направо нямам думи - супер е. Първоначално бях скептична, че ще бухне, но се изпече перфектно. Оставих блата да изстине, разрязах го на 2 и го слепих с мармалад. След няколко часа беше божествено. Мерси за рецептата :)
0
0
Надежда
Надежда
11.10.2012 20:04
Браво!!!!!!!!!!!!!Много вкусно нека всички я опитат.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с