Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Празнична вечеря от месни шпаги и пъстра гарнитура

Празнична вечеря от месни шпаги и пъстра гарнитура

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Празнична вечеря от месни шпаги и пъстра гарнитура
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
19/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Поводи винаги ще се намерят, празници има достатъчно, важно е да опитате тези месни шпаги и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • за шпагите
  • кайма - 1 кг, едро смляна, свинска
  • пушен червен пипер - 1 к.л
  • бял пипер - 1 к.л. на прах
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 с.л.
  • праз - 1/2 стрък
  • за гарнитурата
  • пилешко филе - 400 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • царевица - 1 ч.ч. сладка
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • печурки - 6 бр. пресни
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 2 с.л.
  • уни сос - 2 с.л.
  • универсална подправка - зеленчукова
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • лук - 2 глави за нанизване
  • марули - 1 бр. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с изброените продукти, покрийте и оставете за 1 нощ в хладилник.

Оформете шпагите, като намокрите шишчетата с вода, нанижете лук и притискате с ръце от каймата и я заглаждате около шишчето.

Готовите шпаги изпечете на загрята скара до желания загар.

Гарнитурата става бързо и лесно. Първо нарежете пилешкото филе и сложете да се задушава в дълбок тиган с лука и гъбите.

Прибавяте и нарязаните морков, чушка и измития ориз. Запържвате ги, след което добавяте водата (1:3). Овкусете със зеленчуковата подправка, след около 5 минути разбъркайте и добавете граха и царевицата.

Бъркайте често, след като изври водата добавете соевия сос и уни соса. Сервирайте в подходящи чинии върху листа от маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: