Крем с грис

19/12/2017
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Класическо кремче с грис със свежа нотка на кафе - препоръчваме от сърце "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 828
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • грис - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • инстантно кафе - 2 ч.л. кафе еспресо (на Нескафе)
  • захар - 2 с.л. (или на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се изпича в тиган до златист загар. Към него се прибавят прясното мляко, малко по малко захарта, като непрекъснато се бърка.

Накрая се прибавя малко кафе, колкото да ароматизира крема.

Ври при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Имайте предвид, че след като изстине, кремът се сгъстява още повече.

Когато се налее в чаши, се изчаква да изстине малко и се поръсва с останалото кафе (през цедка, за да стане на прах).

Кремът може да се консумира както топъл, така и студен.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!