Коледен крем с тиква и сушени кайсии

19/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159403
"Десерт, който ще направи празника още по-хубав "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 800 мл
  • тиква - 500 г
  • кайсии - 200 г, сушени
  • инстантно кафе - 30 мл нескафе, силно
  • червени боровинки - 50 г сушени
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 к.ч.
  • ванилии - 2 бр.
  • орехи - 50 г печени
  • пшеничено нишесте - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лек крем с нежна текстура, подходящ за завършек на Коледната вечеря.

За целта използваме сладък сорт тиква, обелена и почистена от семената. Нарязваме я на средно големи парченца и я варим на пара.

Малко преди да е напълно готова, я отстраняваме от огъня и отцеждаме. В тенджера загряваме прясното мляко. Към него прибавяме нарязаните на две сушени кайсии и тиквата, която след 5 минути е готова, сварена.

Добавяме ванилиите и пасираме сместа. Захарта прибавяме на порции, като нейното количество зависи от сладостта на тиквата.

Работим на слаб котлон. Накрая прибавяме разтвореното в малко вода нишесте, разбъркваме и сваляме от огъня.

Приготвяме чаша силно и качествено нескафе, в което поставяме боровинките да попият от течността и набъбнат.

Прибавяме част от тях в крема, другата - за аранжиране. Орехите леко запичаме в горещ тиган или във фурната. Начупваме ги на парченца.

Поставяме крема в чаши, като пръсваме с орехи и малко боровинки. Сервираме го охладен.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар