Бъдина питка

19/12/2017
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Специална питка за празника - замесена от сърце, е задължителна за Бъдни вечер "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се кладенче от сухите съставки. Вътре се изсипват водата, медът, който трябва да е леко загрят и оцетът.

Прави се меко тесто, накрая се разделя на 4 части, които се намазняват с олиото и след това се разточват. Първо едната топка, после другата и т.н.

Най-накрая всички получени кори се слагат една върху друга и се подгъват краищата им. Не забравяйте да мушнете и паричка, увита във фолио, за късмет и берекет през Новата година.

Питката се пече в намазнена тавичка на средна температура до готовност. Най-отгоре могат да се направят фигурки от брашно и вода.

След като се извади от фурната, се поръсва с малко студена вода и се завива с кърпа за около 15-20 мин., за да остане мека питката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!