Празнични сладки с пестил

20/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205784775915
"Помните ли ги - най-обичаните сладки от детството "
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме разтопена мас и олио. В киселото мляко се разбива с вилица бакпулверът и содата за хляб да шупне. Сипва се в купата, добавя се ванилията и се разбъркват добре продуктите.

На два-три пъти се добавя брашното и замесваме средно меко тесто, за да не лепне. Разделя се на две топки и всяка се разточва на правоъгълна кора.

Пестилът се нарязва на дълги ленти и нареждаме от край до край на кората в долната страна. Навива се на рулце два пъти и с нож се реже рулото да се отдели от останалото тесто.

Така се оформят още две рула от едната топка. Готовите рула се нарязват на малки сладки около 2-3 см и нареждаме върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 12-15 минути до леко златисто. Изваждат се и поръсваме обилно с пудра захар.

Охладени се нареждат в празничен поднос и сервираме на скъпи гости и приятели! Общо 35 броя сладки от това тесто :)))подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар