Картофена салата с моркови

20/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф752447365
"Салата чудо - ядеш и не можеш да спреш "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 772
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите в подсолена вода за 20 минути, залейте ги със студена вода за няколко минути и ги обелете (така се белят много по лесно).

Моята рецепта за моркови по корейски: Настържете морковите на дълги и тънки ленти. Поръсете ги със смления кориандър, черния пипер, солта, захарта и пресованата скилидка чесън.

Нарежете картофите на малки кубчета, добавете готовите корейски моркови и прецедения зелен грах.

За дресинга смелете клонките копър и две скилидки чесън, добавете солта (по вкус) и олиото, смесете до еднородна гладка смес. Полейте равномерно салатата и разбъркайте бавно с вилица, за да се смесят добре.

Нарежете почистената глава лук на ситно и запържете в нагрятото олио, докато леко покафенее. Прецедете с цедка лука и полейте морковената смес с олиото, добавете оцета и разбъркайте внимателно с вилица.

Поставете морковите в кутия с капак в хладилник за около 3 часа. От готовите моркови добавяйте към пресни салати.

Картофената салата с корейски моркови е необичайно вкусна, достъпна и много ароматна. А за любителите на картофена салата е царица!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар