Зеле с пилешки крилца

03/10/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър26286400
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 920
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 8 броя крилца
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1 голяма зелка
  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя + 1 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л. равна смлян
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното зеле накълцайте ситно. Загрейте олио в тенджера и запържете скълцания лук.

Прибавете червения пипер, бъркайте да се запържи и сипете предварително нарязаните моркови, домати, а след тях и зелето.

Похлупете тенджерата и оставете да се задушава до омекване на зелето. От време на време разбърквайте. Накрая добавете останалите подправки.

В намазнена тава подредете пилешките крилца. Отгоре разпределете зелето и сложете да се изпече до готовност.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар