Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Зеле с пилешки крилца

Зеле с пилешки крилца

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Зеле с пилешки крилца
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
03/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Толкова е вкусно, че докато сте се обърнали, и е свършило"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 8 броя крилца
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1 голяма зелка
  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя + 1 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л. равна смлян
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното зеле накълцайте ситно. Загрейте олио в тенджера и запържете скълцания лук.

Прибавете червения пипер, бъркайте да се запържи и сипете предварително нарязаните моркови, домати, а след тях и зелето.

Похлупете тенджерата и оставете да се задушава до омекване на зелето. От време на време разбърквайте. Накрая добавете останалите подправки.

В намазнена тава подредете пилешките крилца. Отгоре разпределете зелето и сложете да се изпече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: