Топла салата с пикантни моркови

21/12/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач15019444
"Нямаме думи да опишем колко е вкусна, трябва да я опитате, за да разберете "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сусамът и кориандърът се запържват за 5-6 минути в олиото.

След това добавяме почистените и нарязани на тънки дълги ленти (аз ги правя с белачката) моркови, нарязаната на ситно чушка, горчицата и куркумата.

Окусяваме със сол и оставяме на огъня за 5-10 минути, като разбъркваме от време на време (морковите не трябва да са прекалено меки). След като махнем от котлона добавяме лимоновия сок и натрошените фъстъци.

За предпочитане е салатата да се консумира топла, но и студена е много приятна :)подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар